onsdag 26 januari 2011

kasslersås


Falukorv och kassler är två bra råvaror att ha hemma när man vill slänga ihop en lätt pastasås. Här är ett tips på hur du kan gå tillväga om du vill äta kassler och pasta till middag idag.

För ca 6 portioner behöver du:

300 g kassler
2 tomater
½ purjolök
1 gul lök
Rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
5 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
Sambal oelek
½ dl chilisås
1 dl vispgrädde
Kryddor: Paprikapulver, italiensk salladskrydda, salt och peppar

Finhacka lök och purjo. Skär kassler i valfria bitar. Tärna tomaterna. Fräs först kassler i rapsolja i en djup stekpanna, sen tillsätt all lök, sen tillsätt tomaterna. Pressa i vitlök. Låt steka 5 minuter minst. Smula över buljong och häll på 2 dl mjölk. Blanda resterande mjölk med vetemjölet och häll över det. Låt såsen puttra medans du tillsätter senap, sambal oelek efter smak, chilisås och kryddorna. Häll sedan på vispgrädden och smaka av. Låt gärna puttra på låg låg värme ett tag. Servera med nykokt pasta och grönt.

1 kommentar:

  1. Har du något bra recept för ostsås? ev. carbonara? :) Är sugen på det ;)

    SvaraRadera