måndag 17 januari 2011

brownie med hallonsirap och vaniljglass


En supergod efterätt helt enkelt.

För 12 bitar brownie behöver du:

150 g smör
1 dl strösocker
1 dl mörk muscovadosocker
6 msk kakao
4 msk mörk sirap
2 msk vaniljsirap från Espresso house
1 krm salt
3 st ägg
1,5 dl mjölKursivKakao

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda smör, socker, kakao, sirap och salt i en bunke och vispa med elvisp till en jämn smet.

Vispa ner ägg och mjöl. Bred ut smeten på en form 15x25 cm klädd med bakplåtspapper och ställ in i 20 minuter i ugnen. Ta ut, pudra över kakao och låt svalna. Gör hallonsirapen under tiden. Skär upp brownien i bitar och servera med vaniljglass och varm hallonsirap.



För två portioner hallonsirap behöver du:
1 dl socker
200 g tinade hallon

Smält sockret i en kastrull. Det ska inte brännas. Tillsätt hallonen och koka i tio minuter. Sila och servera varm.

8 kommentarer:

  1. låter väldigt gott!!hallon och choklad!!!=)

    SvaraRadera
  2. Sophie: Ja det är lika mumsigt som det det ut!

    Bakverk och Fikastunder: :)

    Mumsiga Frestelser: Ja det passar perfekt!

    SvaraRadera
  3. Hej
    Vad fin blogg du har och denna brownie ser så god ut! Kram

    SvaraRadera
  4. Vad god den ser ut och fint upplagt!

    SvaraRadera
  5. ÅÅ va gott! Något till helgen kanske,,,

    SvaraRadera
  6. Katarina: Tack va roligt att höra! Kram

    Sandra: Tack!!

    Sanna: Låter som en bra idé, det är verkligen en god efterrätt!

    SvaraRadera