söndag 16 januari 2011

ljummen sallad med portabello och getost




Den här salladen var helt makalöst god. Jag brukar inte gilla citron i marinader och såser och liknande men i detta passade det jättebra. En av de godaste salladerna jag ätit. Jag hittade en getost med honung i, men nästa gång tar jag vanlig, för getosten blev för mild. Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Detta är ett måste, du bara måste testa denna!

För två portioner behöver du:

2 stora portabello (ca 300 g)
1 msk olja
1 krm salt
rivet skal och saft av ½ citron
1 msk olja
½ msk rörsocker
½ krm malen svartpeppar
½ huvud sallad
1 stor tomat skuren i små tärningar
2 stora skivor getost (ca 150 g samanlagt)

Rensa svampen och skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på ett smörpapper och pensla dem med 2 msk olja. Salta och fördela citronskalet över svampen.

Stek skivorna i en torr panna på låg värme i ca 2 minuter på varje sida till de blir krispiga. Ställ stekpannan åt sidan och håll svampen varm.

Blanda citronsaft, olja, socker och peppar i en salladsskål. Bryt eller skär salladen och lägg i skålen. Blanda med dressingen. Lägg över tomat och smulad getost. Blanda ner svampen och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar