torsdag 15 oktober 2009

En ny variant av något gott.

Detta är en favorit i repris. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version. Sedan kommer mamma hem från jobbet och säger att hon hade ätit "orginalet" till lunch idag, hon hade tagit en portion från frysen. What are the odds? Haha, hursomhelst, gott och krämigt var det. Om du scrollar ner lite hittar du även orignalversionen, lite andra ingredienser, men ändå mycket god.

Dagens variant, väldigt krämig och god: Ca 6 portioner:

600 g kassler
1 stor chili
några tsk olivolja
1 stor gul lök
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 tsk knorrs kycklingkrydda
1 krm dragon
1,5 burk Lhomanders Bearnaisesås
1 stor vitlöksklyfta
2 nävar ruccola, gärna mer

Sätt på pasta vatten.
Skär bort kanter och fett på kassler. Skär i grytbitar, något mindre kanske. Finhacka chilin med kärnor och fräs i oljan. Hacka lök och tillsätt. När det stekts och fått lite färg, tillsätt, grädde, creme fraiche, buljong, kryddor, bearnaisesås och pressa i vitlök. Låt puttra medan du kokar pasta. Rör ner ruccola och servera med nykokt pasta, och mycket grönt. Till det serverade jag gröna ärtor och kokta polkabetor. Supergott!




Orginalversionen, god och kryddig med coctailtomater: Ca 3 portioner:

300 g kassler
1 röd chili
2 msk olivolja
2 dl mjölk
1-2 burkar créme fraiche bearnaise
2 dl färsk spenat
6 coctailtomater
ca 1 tsk knorr kycklingkrydda
Maizena ljus redning
Svartpeppar
Salt

Skär kasslern i grytbitar och finhacka chilin. Hetta upp olja i en panna och tillsätt kasslern och chilin. Fräs en kort stund och rör om mycket. Så fort du ser att chilin är "klar" (blivit mjuk men inte bränd!!) tillsätter du mjölk och sänker värmen. Slå på creme fraiche, spenat och halverade tomater. Rör om och när spenaten är genomvarm och klar så krydda med kycklingkrydda och rör ner redning. Smaka av och servera direkt till nykokt pasta och sallad!

2 kommentarer:

  1. Visst är polkabetorna fina, odlar du själv? Jag har odlat dom några år i rad nu, dom är jättegoda.

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen, en färgglad höstfavorit. Supergott är det också. Tyvärr kan jag inte odla själv, har bara en liten balkong. På den får det bara plats med persilja och gräslök!

    SvaraRadera