måndag 19 oktober 2009

God kyckling


Idag gjorde jag Matplatsens goda "svärmors kyckling"recept, med grönpeppar och annat gott. Jag slängde även i lite annat gott så receptet blev nog lite annorlunda. Gott var det i alla fall.

2-4 port.
2 kycklingfiléer
½ purjo (ljusare delen)
1 vitlöksklyfta

1 msk smör
1 msk fransk senap
3 msk soya
1-2 msk krossad grönpeppar
5 dl creme fraiche
1 mörk oxbuljongtärning
Jag tog även lite colorit för mer färg.
2 dl mjölk
Strö gärna över lite torkad oregano efter ugnen

Koka kycklingfileerna. Skiva purjon fint, gör samma sak med vitlöken. Lägg all lök i botten på en smord ugnsform och när kycklingen är färdigkokt, skiva den och lägg den ovanpå. Koka upp alla ingredienserna till såsen och koka ihop lite. Häll detta över kyckligen och löken. Värm sedan ugnen till 250 grader och tillaga ca 15-20 min. Servera med pressad potatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar