onsdag 24 november 2010

tunnt knäckebröd


Sprött gott knäckebröd! Receptet kommer härifrån. Denna bilden är den enda jag hann ta på dem tyvärr, men jag kan säga att bröden är godare än dem se ut. De blir väldigt matiga på grund utav rågmjölet och grahamsmjölet

För ca 24 st knäckebröd behöver du:
5 dl mjölk
1 msk sirap
1 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel kummin
10 g färsk jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl

Värm mjölk,sirap, salt och kryddor som har stötts i mortel till max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg.

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.

Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar