söndag 3 oktober 2010

en gräsligt god rulle



Det är tur att vi inte har några små barn i detta hushållet. Rullar fyllda med spenat är nog ingen favorit hos de flesta barn men ojj va gott detta är. Det tyckte i alla fall alla vuxna kring bordet ;)

Det fungerar ypperligt att servera stekt lax eller stekta falukorvsskivor till.

För ca 8 portioner behöver du:

1 kg fryst hackad spenat
2 förpackningar cannelonirullar
1 purjolök
1 gul lök
1 morot
1 solovitlök
1 krm salt
1 krm peppar
1 krm muskot
1 burk ricottaost
1 dl creme fraiche
1 kruka basilika
Cayennepeppar

6 dl grädde
150 g riven ost
Salt
Peppar
Muskot

Sätt ugnen på 200 grader.

Värm spenaten i en kastrull. När all spenat är tinad och all vätska kokat bort, ta av från plattan. Finhacka lök, purjolök och vitlök. Riv moroten. Rör ner allt i spenaten och krydda med salt, peppar och muskot. Låt det svalna helt. Hacka under tiden basilikan. Rör sedan ner den och ricottan och creme fraichen i grönsakerna. Krydda eventuellt med cayenne. Använd en sprits (bara påsen, utan munstycke) för att fylla alla cannellonirör. Lägg dem i en ugnsfast form (om du måste går det bra att lägga dem på varandra).

Koka upp grädden i en kastrull, rör ner riven ost och ta av från värmen. Krydda efter smak och häll sedan över cannellonin.

Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Känn med sticka. Lägg på aluminiumfolie ifall den är på väg att ta förmycket färg.

Ps. inom några dagar kommer jag lägga upp ett kanonrecept på en lasagne som är gjord på lite av den fyllningen från detta receptet, som blev över. Även den supergod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar