fredag 25 september 2009

Mammas korvgryta med oliver


Verkliga barndomsminnen för mig. Enkel god vardagsmat. Jag är lite petig när det gäller överkokt purjo, så jag rör ner den 5 minuter innan servering, men har du inget emot det, gör då som det står i receptet. Vi äter mycket sällan falukorv, och gör vi det blir det antingen något sådant här eller korvstoganof.

Ca 4-5 portioner.
400 g falukorv, i strimlor
1 purjolök, fint skivad
400 g krossade tomater
Salt
1 tsk vitpeppar
1,5 msk italiensk salladskrydda
2 vitlöksklyftor

Oliver
500 g makaroner, gärna penne

Fräs falukorv och purjo i lite smör. Slå på krossade tomater och krydda. Pressa i vitlök. Låt puttra länge på låg värme. Koka under tiden makaronerna. Låt pastan rinna av länge och blanda sedan med såsen. Smaka av om du vill ha mer kryddor. Servera med massor av skivade oliver och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar