söndag 13 september 2009

Vacker soppa

Idag åt vi vegetariskt, igen! Men gud så gott och enkelt. Efter ett tufft pass på gymmet för mig och mamma, så var detta perfekt mat. (Dock inte lika perfekt för köttomanen Filip som precis skulle åka tillbaka till Lumpen efter en helgs permission, en stor fläskfilé passat honom bättre i smaken, men men).

Rödbetssoppa

För ca 5 portioner behöver du:
1 kg rödbetor
1 gul lök
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ tsk malen svartpeppar (ev mer)
Salt
Tabasco
2 msk redning

Skala och skär rödbetorna i bitar. Hacka löken och fräs snabbt i oljan. Lägg i betorna och slå på vattnet. Smula ner buljongen och låt koka relativt häftigt under lock i ca 25 minuter. Ställ ett durkslag ovanpå en bunke och sila bort grönsakerna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Mixa rödbetorna och löken och lägg tillbaka i kastrullen. Salta och peppra. Koka upp och droppa ner lite tabasco. Pudra lite redning överst om det så önskas. Servera varm tillsammans med chevréröran.


Chevreröra

För ca 5 portioner behöver du:
2 tsk timjan (färsk eller torkad)
2 tsk rosmarin (färsk eller torkad)
2 dl matlagningsyoghurt
160 g chevré ost

Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar